Skip to content

Time Travelling Milkman haalt investering op

De investering is ook gelijk het begin van een nieuw consortium bestaande uit Time Travelling Milkman, Duynie en NIZO Food Research.

De ingrediënten die de Time Travelling Milkman al heeft ontwikkeld, vormen de basis voor een nieuwe samenwerking.

De ingrediënten die de Time Travelling Milkman al heeft ontwikkeld, vormen de basis voor een nieuwe samenwerking. Foto: Koos Groenewold

Time Travelling Milkman heeft een investering opgehaald om duurzame en circulaire ingrediënten te ontwikkelen op basis van zonnebloemzaden. De investering is ook gelijk het begin van een nieuw consortium bestaande uit Time Travelling Milkman, Duynie en NIZO Food Research.

De drie bedrijven gaan samenwerking aan clean-label en klimaatvriendelijke voedingstoepassingen. Hierbij vormen de ingrediënten die de Time Travelling Milkman al heeft ontwikkeld de basis: OleoCream, OleoPowder en SunPulp. Het eerste is het ingrediënt waar de start-up al jaren mee bezig is: een plantaardig ingrediënt dat zorgt voor een romig gevoel en smaak. De basis van OleoCream zijn de vetbolletjes in zonnebloempitten die in het proces heel blijven. De overige ingrediënten zijn de ‘restproducten’ van het zonnebloemzaad, die ook verwaard worden. Het project heeft als doel de technologie op te schalen naar een capaciteit van 10.000 ton per jaar aan OleoCream.

Circulair produceren

Het consortium kijkt samen naar manieren om de productie van OleoCream zo circulair mogelijk te maken, waaronder ook het gebruiken van de reststromen. Daarin is Duynie gespecialiseerd, met name in veevoer, maar sinds een aantal jaar ook actief in voeding. Het NIZO is expert in het optimaliseren van productieprocessen en heeft veel kennis over smaak en toepassingen.

De bedrijven krijgen hierbij ondersteuning van EFRO Oost, een subsidieprogramma medegefinancierd door de EU. Om welk bedrag het gaat is niet bekendgemaakt.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur