AANMELDEN

Eiwit Congres 2026: Smaakt naar meer

Plantaardige producten zijn niet meer weg te denken uit het supermarktschap. De strepen zijn verdiend, maar waar blijft de groei? Wat belemmert de consument in herhaalaankopen? Wanneer gaat de consument denken: dit smaakt naar meer!
Tijdens het Eiwit Congres duiken we dieper in dit vraagstuk én ontdekken we toekomstige smaken.

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

DE SPREKERS

Bekijk hieronder de eerste sprekers die hun verhaal delen tijdens het Eiwit Congres.
Meer sprekers en onderwerpen worden binnenkort bekend gemaakt.

Phycom
Smaak van de toekomst

Quirine de Weerd
Lidl Nederland

Hoe stuurt Lidl zijn klant meer naar plantaardig?

Nicole Freid
HAK

HAK: Van stoffige peulvrucht naar hippe boon

HET PROGRAMMA

09:30 UUR

INLOOP EN ONTVANGST

10:00 UUR

OPENING DAGVOORZITTER

Door Meike de Jong

10.30 - 11.00 UUR

KEYNOTE 1 - Nicole Freid, HAK

11.00 - 11.30 UUR

KEYNOTE 2 - Isabel Boerdam, 

Green Food Lab

TICKETS

DE LOCATIE

WAGENINGEN
OMNIA CONGRESCENTRUM

Hoge Steeg 2 | Building 105
6708 PH Wageningen

Registratie gesloten

Een initiatief van

5 MAART 2026

WAGENINGEN

OMNIA CONGRESCENTRUM

SMAAKT NAAR MEER!

-- Ramon van der Tol, Rabobank --

Je ziet hier veel verschillende partijen die aan de transitie werken en het is mooi om van elkaar te leren hoe we dit gaan waarmaken.

11.40 - 12.10 UUR

DIALOOGSESSIES

12.10 - 13.15 UUR

LUNCH

13.15 - 13.45 UUR

KEYNOTE 4 - Dolly van den Akker, McDonald's

KEYNOTE 5 - Marleen Onwezen, WUR

13.45 - 14.15 UUR

15.15 - 15.45 UUR

KEYNOTE 7 - Quirine de Weerd, Lidl

15.45 - 16.00 UUR

AFSLUITING DAGVOORZITTER

Door Meike de Jong

16.00 - 16.15 UUR

AFSLUITING

Door Herman Roozen

14.45 - 15.05 UUR

BREAK

16.15 UUR

BORREL

14.15 - 14.45 UUR

DIALOOGSESSIES

Van eerste hap naar blijvende verandering in de eiwittransitie
Ontdek wat herhaalaankopen in de weg staat én hoe smaak kan overtuigen

Het congres geeft de mogelijkheid om branchegenoten te ontmoeten met dezelfde ambitie op het gebied van eiwittransitie.

-- Mark van Noorloos, Schouten Europe B.V. --

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou tijdens dit congres?

Neem contact op met Michiel van Pampus

TICKETSPARTNER WORDENPROGRAMMASPREKERS

SMAAKT NAAR  MEER

REVIEWS

ONZE PARTNERS

KLIK VOOR HET HELE PROGRAMMA

HET PROGRAMMA

Laat via LinkedIn alvast weten dat je aanwezig bentBEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

-- Arnoud van Tulder --

'Een fijne manier om bijgepraat te worden over de nieuwste ontwikkelingen'

10:10 UUR

VOORSTELLEN

Door Chris Polkamp, Eiwit Trends

10:15 UUR

CONSUMENTENGEDRAG IN CIJFERS

Door Eric Harmsen, YouGov

11.30 - 11.40 UUR

KEYNOTE 3 - Marianne Karstens, 

Vereniging Green Protein Alliance

15.05 - 15.15 UUR

KEYNOTE 6 - Jeroen Willemsen, FoodValley

Van Loon Group
Hybride everywhere

Jumbo
Lokale smaak laten spreken

Farm Dairy
Traditioneel innovatief verrijken