Skip to content

Producent van alternatieve zuivelingrediënten Bolder Foods stopt

Medeoprichter en CEO Ilana Taub kondigt het einde van Bolder Foods aan op LinkedIn.

Bolder Foods stopt

Bolder Foods produceerde ingrediënten op basis van mycelium voor bijvoorbeeld een kaasvervanger. Foto: Bolder Foods

De Belgische start-up Bolder Foods, producent van alternatieve zuivelingrediënten, stopt. Het bedrijf kreeg de financiering niet rond.

Bolder Foods heeft een gepatenteerde biomassafermentatie, waarin het mycelium MycoVeg wordt gekweekt onder water. Toepassing in een kaasalternatief zorgt voor een romige en elastische kaas met umamismaak. Hoewel de start-up samen met Givaudan een aantal prototypes ontwikkelde, heeft dit niet de benodigde fondsen opgeleverd voor verdere ontwikkeling.

Toch niet genoeg

Medeoprichter en CEO Ilana Taub kondigt het einde van Bolder Foods aan op LinkedIn. Een geweldig team, geweldig product en goede gepatenteerde technologie waren volgens haar uiteindelijk niet genoeg. Taub: “Het werk wat we hebben verzet met partners leidde niet tot de impact waarop we hoopte.”

Introductie kaasvervanger

Vorige jaar introduceerde de start-up nog een kaasvervanger op basis van lokaal geteelde bloemkool en kikkererwten bij Delhaize.

Snel delen