Bolder Foods produceerde ingrediënten op basis van mycelium voor bijvoorbeeld een kaasvervanger. Foto: Bolder Foods
In dit artikel
De Belgische start-up Bolder Foods, producent van alternatieve zuivelingrediënten, stopt. Het bedrijf kreeg de financiering niet rond.
Bolder Foods heeft een gepatenteerde biomassafermentatie, waarin het mycelium MycoVeg wordt gekweekt onder water. Toepassing in een kaasalternatief zorgt voor een romige en elastische kaas met umamismaak. Hoewel de start-up samen met Givaudan een aantal prototypes ontwikkelde, heeft dit niet de benodigde fondsen opgeleverd voor verdere ontwikkeling.
Lees ook: Mycelium: veelbelovend als eiwitbron
Toch niet genoeg
Medeoprichter en CEO Ilana Taub kondigt het einde van Bolder Foods aan op LinkedIn. Een geweldig team, geweldig product en goede gepatenteerde technologie waren volgens haar uiteindelijk niet genoeg. Taub: “Het werk wat we hebben verzet met partners leidde niet tot de impact waarop we hoopte.”
Introductie kaasvervanger
Vorige jaar introduceerde de start-up nog een kaasvervanger op basis van lokaal geteelde bloemkool en kikkererwten bij Delhaize.