Skip to content

Meatable in volgende versnelling jaar na eerste kweekvleesproeverij

Vorig jaar organiseerde Meatable de eerste kweekvleesproeverij. Daan Luining vertelt over de ontwikkelingen sindsdien.

Daan Luining (links) laat Prins Constatijn, Ira van Eelen en Ron Blaauw het eerste kweekvlees-worstje proeven. Foto: Meatable premium

Daan Luining (links) laat Prins Constatijn, Ira van Eelen en Ron Blaauw het eerste kweekvlees-worstje proeven. Foto: Meatable

Ruim een jaar geleden organiseerde Meatable de eerste kweekvleesproeverij in Nederland. Een mijlpaal voor het bedrijf, maar ook voor de gehele sector. Sindsdien volgden er meer proeverijen, een samenwerking in Singapore en vooral heel veel gesleutel aan hun product. Chief Innovation Officer (CIO) en medeoprichter Daan Luining praat Eiwit Trends bij over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

Als je het hebt over innovatieve Nederlandse bedrijven, dan kom je al snel op de kweekvleesbedrijven Meatable en Mosa Meat. Zij hebben het afgelopen jaar een belangrijke stap gemaakt door hun producten voor het eerst te laten proeven. Meatable beet het spits af op 17 april. Chef-kok Ron Blaauw omschreef het worstje gemaakt met gecultiveerd vet als: “Het maakt naar een mooi ambachtelijk worstje van de slager.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €19,20/maand

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur