Skip to content

Brandt & Levie ontwikkelt vleesalternatief van groente

In plaats van vlees te imiteren, maakt Brandt & Levie een vegetarsiche groenteworst. Mede-eigenaar Samuel Levie vertelt over de aanpak.

brandt & Levie groenteworsten premium

Met de groenteworsten wil Brandt & Levie consumenten minder vlees laten eten. Foto: Brandt & Levie

Een worst hoeft niet op vlees te lijken om succesvol te zijn. Dat is de overtuiging van Brandt & Levie, dat met zijn nieuwste ontwikkeling groente centraal stelt in de productontwikkeling. In plaats van vlees te imiteren, zoeken de makers naar nieuwe manieren om groenten een rol te geven binnen herkenbare toepassingen. In dit artikel vertelt mede-eigenaar Samuel Levie over de aanpak van deze groentenworsten.

Na het succes van zijn hybride worsten en plantaardige hotdog, neemt Brandt & Levie de volgende stap met de nieuwe vegetarische groenteworsten. Een paar maanden geleden lanceerde de fabrikant drie worsten met groente in de hoofdrol en een eigen wereldse smaakrichting: Italiaans, Aziatisch en Mexicaans.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur