Supermarkten hebben elk een andere aanpak om hybride vlees te verkopen. Foto's: bewerking Eiwit Trends
In dit artikel
Om de eiwitdoelstellingen te halen kijken steeds meer supermarkten naar de kansen die hybride vlees biedt. Minder vlees in vlees verkopen is immers een makkelijke manier om veel impact te maken. De Nederlandse supermarkten houden hier andere strategieën op na. In dit artikel lichten we de verschillende aanpakken uit.
Veel vlees eten heeft impact op het milieu, klimaat en gezondheid. De Gezondheidsraad rekende uit dat een verschuiving naar 60% plantaardige eiwitten de milieu-impact van voeding met een kwart verlaagt. Op dit moment ligt de verhouding nog op 57% dierlijk en 43% plantaardig.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst