Nederlanders moeten meer peulvruchten eten. Foto: Gegenereerd met Reve.art AI
In dit artikel
De Gezondheidsraad komt met twee belangrijke wijzigingen in de herziende voedingsrichtlijn gezonde voeding: eet 250 gram peulvruchten per week en eet niet meer dan 200 gram roodvlees. Hoe staat het er nu voor met de consumptie van deze twee groepen?
De voedingsrichtlijn van de raad die de overheid adviseert, focust zich op eiwitbronnen en heeft als doel preventie van chronische ziektes. In 2015 publiceerde de Gezondheidsraad deze richtlijn voor het laatst. In de herziende versie worden vooral adviezen aangescherpt. Er zijn geen grote inhoudelijke wijzigingen, want de consumptie van peulvruchten stond er al in en datzelfde geldt voor de vleesconsumptie.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp