Plantaardige yoghurt wordt veel gemaakt met amandelen, soja en haver. Foto: Afbeelding gegenereerd met AI Reve.art
In dit artikel
- Waarom plantaardige varianten geen yoghurt mogen heten
- Drie productiemethoden voor plantaardige yoghurt
- Consumenten verwachten meer van plantaardige yoghurt
- De Nieuwe Melkboer zet in op lokale soja en herkenbaarheid
- Gezondheidsvoordelen bieden nog onbenut potentieel
- Technologische uitdaging: dikke plantaardige yoghurts
- Nieuwe eiwitbronnen en innovaties in plantaardige yoghurt
- Hybride yoghurt als brug tussen zuivel en plantaardig
Plantaardige yoghurtalternatieven zijn al jaren op de markt. Soja-alternatieven zijn ook al jaren verkrijgbaar, maar de laatste jaren zijn er steeds meer opties bijgekomen. Toch blijft de markt op dit moment stilstaan. Wat is daarvan de oorzaak en hoe proberen fabrikanten betere plantaardige yoghurts te maken?
Gurt, plantaardige variatie of yoghurtstijl. Het zijn allemaal benamingen voor de plantaardige alternatieven voor yoghurt die op de markt zijn. Zo uiteenlopend als de namen zijn, zo divers zijn ook de smaken en grondstoffen. Dat er steeds meer opties zijn, is niet zo gek: Nederlanders eten graag yoghurt. Gemiddeld eten Nederlanders 70 gram yoghurt per dag en is het gefermenteerde zuivelproduct goed voor 20% van de hele zuivelconsumptie.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij