Gezonde voeding is een trend, waardoor de vraag naar gezonder eten en drinken toeneemt. Zeker sinds corona is dit voor consumenten absoluut een motivatie om stappen te zetten in vers en duurzaam eten. Dit biedt kansen voor innovaties in de voedingsmiddelenindustrie en er ontstaan interessante projecten en relevante onderzoeken. Daarnaast gebeurt er beleidsmatig veel op het gebied van gezonde voeding. FoodAgribusiness volgt al deze aspecten op de voet in het thema Food & Health.
Berichten
Producent plantaardige dranken sluit fabrieken na listeria-uitbraak
We hebben haast!
Ouders, maak het verschil!
premium
Dit zijn volgens Siegfried Vlaeminck de (vele) voordelen van microbiële eiwitten
7 apps die bijdragen aan de eiwittransitie
premium
Met eiwit verrijkt brood: dit zijn de kansen en uitdagingen
Kwart Nederlanders wil minder vis eten, maar eet al niet genoeg vis
Maak een statement tijdens borrels
Gezondheidszorg wil Europese eiwitstrategie en gezonde voedselomgeving
Meer mensen zien plantaardig als gezonder, 'bewerkt' is aandachtspunt
ProVeg: Nederland heeft gezondste aanbod vlees- en zuivelvervangers
premium