Skip to content

Europese Eiwitstrategie moet flink gat in peulvruchten vullen

De totale consumptie van peulvruchten in de EU en het VK groeide de afgelopen jaren met gemiddeld 5,1% per jaar.

Er worden meer peulvruchten gegeten, maar de productie blijft achter. Foto: Gegenereerd met AI (Reve.art) premium

Er worden meer peulvruchten gegeten, maar de productie blijft achter. Foto: Gegenereerd met AI (Reve.art)

De nieuwe Europese Eiwitstrategie zal een aanzienlijke omvang moeten hebben, want met de huidige beperkte productiegroei lukt het niet om de afhankelijkheid van import te verlagen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van RaboResearch.

Volgens cijfers van de Europese Commissie importeert de EU jaarlijks ongeveer 19 miljoen ton ruw eiwit. De recente analyse van RaboResearch laat bovendien zien dat de Europese peulvruchtenproductie voorlopig onvoldoende groeit om die kloof te dichten.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €19,20/maand

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur