Skip to content

Aminola komt met smaakneutraal eiwit op de markt

Aminola en Relsus werken samen aan smaakneutraal eiwit

De nieuwe fabriek van Relsus is op 18 maart geopend. Foto: Aminola

Ingrediëntenleverancier Aminola is een samenwerking aangegaan met het Singaporese Relsus voor de distributie van ‘innovatieve eiwit- en zetmeelingrediënten’. De Nederlandse distributeur stelt dat het gaat om smaakneutrale ingrediënten.

De samenwerking omvat ook de bouw van een nieuwe fabriek die op 18 maart is geopend in India. Relsus heeft een technologie ontwikkeld waarmee het plantaardige eiwitten kan produceren met hoge zuiverheid, functionaliteit, smaakneutraliteit en voedingswaarde. Hiervoor zijn geen oplosmiddelen of chemicaliën, wat de ingrediënten ook duurzamer maakt. Aminola heeft ook geïnvesteerd in Relsus om de productie versneld op te schalen.  

Verschillende grondstoffen kunnen de basis vormen voor deze ingrediënten: kikkererwten, mungbonen, erwten en raapzaad.

Aansluiten bij behoeftes

Dick van Beek, CEO van Aminola: “Als exclusieve vertegenwoordiger van Relsus in Europa zijn wij enthousiast om deze hoogwaardige plantaardige oplossingen te leveren die aansluiten bij de veranderende behoeften van de voedingsmiddelenindustrie. Deze ingrediënten van wereldklasse bieden een antwoord op de huidige uitdagingen rond functionaliteit en smaakprofiel.”

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur