Burgers van Mosa Meat bestaan voor een klein gedeelte uit gecultiveerd rundervet en verder uit plantaardige ingrediƫnten. Foto: Mosa Meat
In dit artikel
Ć¢ĀĀHeb je de laatste tijd nog iets meegemaakt dat je inspireerde voor een nieuwe column?Ć¢ĀĀ, vroeg redacteur Alieke Hilhorst me twee weken geleden bij het event dat we met Innovatiehuis Noord-Veluwe organiseerden bij Bieze Food Solutions in Nijkerk. Jaap Korteweg stond op het programma, maar het waren vooral de gesprekken nĆĀ” het podium die me aan het denken zetten. En Aliekes vraag bleef hangen.
Tijdens het proeven van een hybride burger Ć¢ĀĀ die ik eerlijk gezegd niet van de vleesvariant kon onderscheiden Ć¢ĀĀ vertelde Bieze waarom het naast zuivel nu ook in hybride vleesproducten stapt. Verrassender vond ik Jaaps reactie. Als pionier van plantaardige vleesvervangers zag hij de opmars van hybride niet als bedreiging, maar als tijdelijke ondersteuning van een sector die even pas op de plaats moet maken.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collegaās, ervaren redacteurs Ć©n experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp