Skip to content

Evenementen over eiwittransitie: noteer in je agenda

Welke evenementen over de eiwittransitie staan er binnenkort op de agenda?

Evenementen eiwittransitie

Op 13 maart 2025 vond het 4e Eiwit Congres plaats, georganiseerd door Eiwit Trends. Foto: Jan Willem Schouten

Gedurende het jaar vinden er verschillende evenementen over de eiwittransitie plaats. Eiwit Trends zet een aantal mogelijk interessante events op een rij.

Food Matters Live Rotterdam

Wanneer: 23-24 september 2025

Waar: Rotterdam

Voortbouwend op het succes van de evenementen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, wordt Food Matters Live in 2025 in Rotterdam georganiseerd. Bij Food Matters Live werken ze aan een toekomst waarin gezond en voedzaam eten voor iedereen toegankelijk is – en duurzaam geproduceerd. Sinds de lancering van het eerste event in Londen in 2014 zijn er duizenden mensen en organisaties met elkaar in contact gebracht die werken op het snijvlak van voeding, innovatie en duurzaamheid. Tegenwoordig richten de evenementen zich op New Product Development (NPD) en hoe vooruitgang in ingrediënten, formuleringen en technologie een beter voedselsysteem kan creëren. Bekijk hier het programma in Rotterdam.

Anuga Alternatives

Wanneer: 4-8 oktober 2025

Waar: Keulen

De grootste en belangrijkste vakbeurs voor de voedingsindustrie komt met een speciale beurs voor alternatieve eiwitten. In 2025 kan voor het eerst Anuga Alternatives worden bezocht. Op de nieuwe beurs zullen producenten producten presenteren met verschillende eiwitbronnen: plantaardige, algen, insecten en paddenstoelen. Maar ook kweekvlees heeft een plaats op de deze nieuwe beursvloer in Keulen.

The Future of Protein Production Amsterdam

Wanneer: 29-30 oktober 2025

Waar: RAI Amsterdam

Met meer dan 1.000 deelnemers en meer dan 60 exposerende bedrijven is deze fysieke beurs en conferentie hét evenement van Europa voor het stimuleren van innovatie en het opschalen van alternatieve eiwitten. De editie van 2025 belooft een dynamisch programma met meer dan 100 deskundige sprekers die de nieuwste inzichten delen. Interactieve paneldiscussies die de uitdagingen en kansen van de sector bespreken. Een verbeterde Startup Innovation Zone, die de commercialisering versnelt. Na in 2024 meer dan 500 deelnemers uit 47 landen te hebben aangetrokken, heeft deze conferentie haar reputatie als wereldwijd knooppunt voor alternatieve eiwitten versterkt. Ga voor meer informatie naar de website van The Future of Protein Production.

Plant Based World Expo Europe

Wanneer: 26-27 november 2025

Waar: Londen

Wil je je bedrijf naar een hoger niveau tillen? Plant Based World Expo maakt het mogelijk en brengt meer dan 4.000 stakeholders samen om nieuwe kansen in plantaardig voedsel te creëren. Plant Based World Expo vindt in 2025 gelijktijdig plaats met de European Pizza Show en is daarmee de grootste eet- en drinkbeurs van Londen dit najaar, met naar verwachting 14.000 bezoekers in totaal. Daarnaast worden de Plant-Based Excellence Awards 2025 uitgereikt.

Eiwitfestival

Wanneer: 9 december 2025

Waar: Vestar Antwerpen

Een lekkere eiwitmix is de toekomst. Want ons eten is een én én verhaal. Mee Eens? Die stelling wordt gedeeld op de homepage van het Eiwitfestival 3.0: Welkom aan alle professionals met een hart voor voeding! Keynote sprekers op deze dag zijn onder meer Serge De Gheldere, Joseph Poore en Jaap Korteweg. Laat je smaakpapillen werken met plant-aardige proevertjes op de minimarkt en verbreed je kennis met diverse breakouts.

Eiwit Congres 2026

Wanneer: 5 maart 2026

Waar: Wageningen

Plantaardige eiwitproducten zijn een blijvertje in de supermarkt, maar de grote doorbraak bij het publiek blijft nog uit. Wie al een nieuw product probeert, kiest er vervolgens niet voor om dat later nog een keer de doen. Waar ligt dat aan? Tijdens het Eiwit Congres 2026 wordt er dieper in dit onderwerp gedoken en wordt er gekeken naar mogelijkheden om de barrières weg te nemen of te omzeilen. Wanneer denkt de consument: dit smaakt naar meer? Phycom, Van Loon Groep en supermarkt Jumbo geven onder meer hun visie op nieuwe smaken, hybride smaken en het de consument laten smaken.

Lees meer: Eiwit Congres 2025: Plantaardig in het belang van de consument

Eiwit Congres 2026: Smaakt naar meer! Van eerste hap naar blijvende verandering in de eiwittransitie. Ontdek wat herhaalaankopen in de weg staat én hoe smaak kan overtuigen. Meld je alvast aan voor het congres op 5 maart 2026 in Wageningen

Snel delen

Afbeelding
Laura Lenderink

Redacteur