Daan Luining (links) laat Prins Constatijn, Ira van Eelen en Ron Blaauw het eerste kweekvlees-worstje proeven. Foto: Meatable
Ruim een jaar geleden organiseerde Meatable de eerste kweekvleesproeverij in Nederland. Een mijlpaal voor het bedrijf, maar ook voor de gehele sector. Sindsdien volgden er meer proeverijen, een samenwerking in Singapore en vooral heel veel gesleutel aan hun product. Chief Innovation Officer (CIO) en medeoprichter Daan Luining praat Eiwit Trends bij over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar.
Als je het hebt over innovatieve Nederlandse bedrijven, dan kom je al snel op de kweekvleesbedrijven Meatable en Mosa Meat. Zij hebben het afgelopen jaar een belangrijke stap gemaakt door hun producten voor het eerst te laten proeven. Meatable beet het spits af op 17 april. Chef-kok Ron Blaauw omschreef het worstje gemaakt met gecultiveerd vet als: âHet maakt naar een mooi ambachtelijk worstje van de slager.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst