In Nederland en Spanje zijn geconserveerde peulvruchten (zoals bonen in blik) goed voor ongeveer een derde van de markt. Foto: Koos Groenewold
Mijn collega Martijn Rol schreef onlangs over de vezelrijke evolutie. En terecht: we eten te weinig vezels, waaronder de eiwitrijke peulvruchten. De peulvrucht is bezig aan een stille revolutie. Wat ooit vooral als basisvoedsel werd gezien, groeit nu uit tot een veelzijdig ingrediënt dat veel verder gaat dan alleen vleesvervangers.
De wereldwijde peulvruchtenindustrie zit middenin een transitie. Aangedreven door veranderende consumentenvoorkeuren en technologische innovaties, vinden peulvruchten hun weg naar een breed scala aan producten. Van pastaâs en soepen tot snacks en plantaardige burgers â de toepassingen zijn eindeloos. In deze column richt ik mij op Europa.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst