Skip to content

Tamme kastanjes: romige smaak en goede voedingswaarde

Tamme kastanjes hebben een goed voedingsprofiel en een diversiteit aan toepassingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld als ingrediënt in plantaardige zuivel.

Afbeelding premium

Tamme kastanjes. Foto: Streekkeurmerk

Tamme kastanjes bieden productontwikkelaars diverse mogelijkheden. Om te concurreren met andere plantaardige eiwitbronnen is een sterke marketingstrategie nodig, gericht op de unieke voordelen van kastanjes. Door de milde, romige smaak en de goede voedingswaarde is het een interessant ingrediënt voor plantaardige zuivel. Een nadeel is het relatief lage eiwitgehalte.

Tijdens de Inspiratiemarkt Lekker Natuurlijk van MVO Nederland waren onder andere Wouter van Eck van de Stichting Voedselbosbouw en Nicolaas Geijer, beheerder van Voedselbos Baarle-Nassau en oprichter van De Kastanje Company i.o., aanwezig om meer te vertellen over de teelt, verwerking en toepassingsmogelijkheden van tamme kastanjes.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur