Vegan Visboer heeft samen met TipTopp Aquaculture een hybride zalmfilet ontwikkeld. Foto: Vegan Visboer
In dit artikel
De Vegan Visboer brengt als eerste een hybride visproduct op de markt, hybride zalm.
Vegan Visboer heeft de hybride zalm samen met TipTopp aquaculture uit IJmuiden ontwikkeld. Het product bestaat uit 54% zalm en 46% planten, waaronder mycoproteïne, getextureerde rijstbloem, aardappelzetmeel, bamboevezel, raapzaadolie, zout en paprika-extract. De verwerkte zalm is een reststroom van de filering van Noorse zalmfilet, die normaal gesproken niet wordt gebruikt. TipTopp aquaculture haalt hier ingrediënten en smaakstoffen uit.
Stap richting plantaardiger vis
Vegan Visboer wil hiermee inspelen op de behoefte van consumenten die veganistisch eten nog een stap te ver vinden gaan. “Door het beste van twee werelden te combineren, behouden we de authentieke smaak en voedingswaarde, terwijl we toch een stap richting plantaardig zetten”, verklaart Vegan Visboer.
Visvervangers hebben het lastig
Visvervangers ondervinden sterkere tegenwind dan andere alternatieven voor dierlijke producten. In het afgelopen jaar alleen al stopte een aantal producten van visvervangers, waaronder het Franse Olala! en het Nederland Upstream foods en Vegan finest foods. De verbreding van het aanbod van Vegan Visboer kan het bedrijf een steviger marktpositie geven.