Het programma van het Eiwit Congres 2026 is bekend. Foto: Eiwit Trends
In dit artikel
Inzicht in cijfers, strategieën en innovaties. Dat kun je verwachten op het Eiwit Congres 2026. Zo geeft Jumbo supermarkten een kijkje in de keuken en ook The Vegetarian Butcher Collective komt vertellen over de monsterfusie in de vleesvervangerwereld.
Tijdens het Eiwit Congres op 5 maart 2026 duiken we dieper in het thema: ‘Smaakt naar meer!’. Wanneer gaat de consument denken: hey, dit smaakt naar meer! De volgende sprekers geven meer inzicht hoe zij dit willen bereiken:
- The Vegeterian Butcher Collective
- Circana
- Van Loon Groep
- Farm Dairy
- Phycom
- Jumbo
Monsterfusie
Het was breaking news eerder dit jaar: De Vegetarische Slager is overgenomen door Vivera. De twee grootste A-merk-vleesvervangerproducenten in Europa fuseren tot The Vegetarian Butcher Collective. Op het Congres komt Rutger Rozendaal vertellen over hoe de twee merken elkaar versterken. Daarnaast deelt hij strategieën om consumenten te overtuigen om hun producten te proberen.
Onderbouwen met cijfers
Andere nieuwe toevoeging aan het programma is marktonderzoeker Circana. Joost Slagt, Managing Director van Circana, deelt de harde cijfers rondom de eiwittransitie. Hoe zit het nou precies met de herhaalaankopen. En is er al wat te zeggen over hoe hybride producten presteren?
Leren van hybride
Het kan niemand ontgaan zijn: 2024 was hét jaar van hybride. Dat maakt 2025 tot het jaar van het doorpakken in dit segment. Op het Eiwit Congres vertellen Van Loon Group en Farm Dairy over de ontwikkelingen die gaande zijn in deze ‘nieuwe’ categorie.
Robert van Ballegooijen, CEO van Van Loon Group, vertelt over de ontwikkeling van hybride vleesproducten en hoe het bedrijf deze in de markt zet. Arend Bouwer over dé innovatie van 2025: hybride zuivel. Wat zijn daarbij de uitdagingen en hoe verschillen die van hybride vlees?
Nieuwe ingrediënten
Of hebben we juist nieuwe eiwitbronnen nodig? Het mag, het kan, maar de echte doorbraak laat nog op zich wachten: microalgen. Algenproducent Phycom vertelt over de uitdagingen die een nieuw ingrediënt met zich meebrengt, maar ook over de potentie van nieuwe smaken. Lieneke Hohmann, CCO van dit bedrijf, vertelt over de weg naar marktacceptatie.
Verkopen aan de consument
Al jaren wordt eraan gewerkt om consumenten meer plantaardige eiwitten te laten eten. Supermarkten krijgen hierin een grote rol toebedeeld. Niet meer dan logisch dat Jumbo op het Eiwit Congres vertelt wat de supermarkt doet om plantaardig te stimuleren. Menno Wigtman en Marjolein Verkerk presenteren samen de doelen, strategieën en voorbeelden van de eiwittransitie bij Jumbo.
Eiwit Congres 2026: Smaakt naar meer! Van eerste hap naar blijvende verandering in de eiwittransitie. Ontdek wat herhaalaankopen in de weg staat én hoe smaak kan overtuigen. Bekijk welke sprekers op het programma staan en meld je alvast aan voor het congres op 5 maart 2026 in Wageningen