Een burger met vleesvervanger. Myco is vooral bekend van Hooba, hun eigen vleesvervanger op basis van paddenstoelen. - Foto: Canva
De Britse fabrikant van plantaardige eiwitten Myco wil de komende drie jaar zeventig nieuwe werknemers aannemen om verdere groei te ondersteunen. Myco heeft recent ook een nieuw pand in gebruik genomen in Leeming Bar in Midden-Engeland.
Myco produceert eiwit uit oesterchampignons die āverticaalā worden geteeld in het eigen bedrijf, een methode die volgens het bedrijf zelf uniek is in het Verenigd Koninkrijk. āHet concept van zelf telen en verwerken tot eindproduct onder ƩƩn dak moet de weg plaveien voor een meer duurzame voedingsproductieā, legt het bedrijf uit.
Myco heeft recent David Woods, voorheen directeur van het failliet gegane VBites, aangesteld als CEO. Hij stelt: āMyco heeft veel potentieel en elke dag wordt hier hard gewerkt aan een nieuwe generatie plantaardige producten voor het vervangen van vlees. Ons doel is niet zozeer om de wereld om te zetten in vegetariĆ«rs, maar vleeseters er toe aan te zetten meer duurzame plantaardige voeding te eten.ā