De gefermenteerde raapzaadkoek van FERM FOOD wordt al toegevoegd aan roggebrood. Foto: FERM FOOD
FERM FOOD verkreeg eind april 2025 de novel food-goedkeuring voor gefermenteerde raapzaadkoek. Hiermee wordt één van Europaâs grootste eiwitbronnen beschikbaar voor menselijke voeding.
FERM FOOD is ontstaan in 2019 uit kennis en expertise die is opgedaan in de gefermenteerde eiwitten voor dieren. Directeur Jens Legarth heeft naast Ferm Food in 2011 een bedrijf opgezet genaamd European Proteins, dat diervoeding maakt. FERM FOOD past dezelfde fermentatietechnologie toe en biedt nu meerdere producten voor humane voeding aan, rijk aan eiwitten, vezels en voedingsstoffen Maria Almind, marketingmanager bij Ferm Food, vertelt Eiwit Trends over de ontwikkeling van gefermenteerde raapzaadkoek.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst