Skip to content

FERM FOOD waardeert raapzaadkoek op voor humane consumptie

Maria Almind, marketingmanager bij FERM FOOD, vertelt aan Eiwit Trends over de ontwikkeling van gefermenteerde raapzaadkoek.

FERM FOOD premium

De gefermenteerde raapzaadkoek van FERM FOOD wordt al toegevoegd aan roggebrood. Foto: FERM FOOD

FERM FOOD verkreeg eind april 2025 de novel food-goedkeuring voor gefermenteerde raapzaadkoek. Hiermee wordt één van Europa’s grootste eiwitbronnen beschikbaar voor menselijke voeding.

FERM FOOD is ontstaan in 2019 uit kennis en expertise die is opgedaan in de gefermenteerde eiwitten voor dieren. Directeur Jens Legarth heeft naast Ferm Food in 2011 een bedrijf opgezet genaamd European Proteins, dat diervoeding maakt. FERM FOOD past dezelfde fermentatietechnologie toe en biedt nu meerdere producten voor humane voeding aan, rijk aan eiwitten, vezels en voedingsstoffen Maria Almind, marketingmanager bij Ferm Food, vertelt Eiwit Trends over de ontwikkeling van gefermenteerde raapzaadkoek.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen