Skip to content

Rügenwalder Muhle brengt vleesvariant boterhamworst terug

Rügenwalder Mühle brengt de ‘Schinken Spicker’ van vlees terug, nadat het vorig jaar aankondigde alleen een plantaardige variant te maken.

Nu de knelpunten in de productiecapaciteit voor plantaardige vleeswaren voorbij zijn, gaat Rügenwalder Muhle weer de boterhamworst met vlees maken. Foto: Rügenwalder Muhle

Nu de knelpunten in de productiecapaciteit voor plantaardige vleeswaren voorbij zijn, gaat Rügenwalder Muhle weer de boterhamworst met vlees maken. Foto: Rügenwalder Muhle

Het Duitse Rügenwalder Mühle brengt de ‘Schinken Spicker’ terug. Vorig jaar kondigde de vleesverwerker aan enkel een plantaardige variant van dit product te gaan maken. Nu keert het vleesproduct toch terug.

Het bedrijf zette de productie van de boterhamworst vorig jaar stop, zodat het meer productiecapaciteit kon inzetten voor plantaardige producten. Nu keert het product toch terug, omdat de knelpunten in de productiecapaciteit zijn opgelost. De veganistische producten behouden hun positie in het assortiment van Rügenwalder Mühle. Ook de plantaardige versie van de boterhamworst blijft naast de plantaardige variant.

Iets bieden voor iedereen

Steffen Zeller, CMO van Rügenwalder Mühle, zegt dat de focus op het plantaardige merk Hauchgenuss nodig was. “In korte tijd is het een van de best verkopende producten van 2023/2024. De keuze om de capaciteit uit de bereiden, laat zien dat wij niet dogmatisch zijn. Rügenwalder Mühle wil iets bieden aan iedereen, ongeacht dieetvoorkeuren. Het smaakt het best als iedereen ervan kan genieten.”

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur