Skip to content

VNV: ‘Veel dynamiek bij onze leden om hybride vleeswaren te ontwikkelen’

De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie ziet een daling van de vraag naar volledig plantaardige vleeswaren. De vraag naar hybride vleeswaren daarentegen stijgt.

hybride vleeswaren premium

Richard van der Kruijk, secretaris van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie. Foto: COV

De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) ziet een daling van de vraag naar volledig plantaardige vleeswaren. De vraag naar hybride vleeswaren stijgt daarentegen. Deze voldoen qua smaak, textuur en beleving meer aan de verwachtingen van de consument. Bovendien helpen ze bedrijven om CO2 te reduceren.

De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) heeft vorig jaar nadrukkelijk haar doelstellingen, missie en visie verbreed, vertelt secretaris Richard van der Kruijk. “Wij hebben benadrukt dat we niet alleen een vereniging zijn voor producenten van vleeswaren van dierlijke eiwitten. We zijn ook relevant voor producenten van vleeswaren van alternatieve eiwitten”, legt hij uit. “Enerzijds omdat veel van onze leden deze producten zelf ook maken. Anderzijds zien wij dat een groeiend aantal bedrijven actief is in het plantaardige vleeswarensegment. Zij zijn op zoek naar kennis en informatie. De productieprocessen zijn hetzelfde als die van onze leden en ook veel van de uitdagingen en wet- en regelgeving zijn vergelijkbaar. Ook hen willen we graag een platform bieden.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur