Skip to content

Ingrediënten-trends: op zoek naar eivervangers en erwt wint terrein

Wat zijn de trends op de markt voor plantaardige ingrediënten? Leveranciers Aminola en Magellan Food Ingredients geven een inkijkje.

Afbeelding premium

Gele erwt, veldbonen en linzen en eiwitpoeders. Foto: Reve.art

De vraag naar plantaardige ingrediënten neemt toe en daarmee ook het portfolio aan ingrediënten. Waar traditioneel tarwegluten en soja-eiwit het speelveld waren, breidt dat zich langzaam verder uit. Wat zijn de trends op de ingrediëntenmarkt? Ingrediëntenleveranciers Aminola en Magellan Food Ingredients geven een inkijkje.

Er is veel gaande op het handelstoneel: Trumps handelsoorlog, vogelgriep, ga zo maar door. Geen reden voor paniek bij Aminola, distributeur van hoogwaardige plantaardige ingrediënten. Loek Vesters, business development manager bij Aminola: “We zien dat voedingsproducenten kijken naar alternatieven voor volatiele ingrediënten. Voorbeelden als kippenei of wei-eiwit vervangen voor een stabieler ingrediënt zijn dagelijkse aanvragen. Het plantaardig maken van een product is dan niet het primaire motief, maar beschikbaarheid en prijs.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur