Foto: Foodvalley
Schrijf je nu in en maak gebruik van de laatste plekken in het programma voor de bezoekende Franse alternatieve eiwitbedrijven. Van 24 tot 26 november zijn er meerdere bijeenkomsten voor netwerken en uitwisseling van ervaringen en kennis met Franse ondernemers in de eiwittransitie.
The Protein Community (TPC) maakt zich al jaren sterk voor een nauwere samenwerking met de Franse alternatieve eiwitsector. Een nauwere band tussen het Nederlandse en het Franse bedrijfsleven helpt bij het verzilveren van de vele handelskansen. Deze inkomende missie, mede georganiseerd met de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM) en Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), faciliteert vooral onderlinge contacten, zodat bedrijven samen de markt kunnen ontwikkelen en elkaar ondersteunen bij de uitdagingen. In 2024 gingen Nederlandse bedrijven samen met RVO en TPC al op missie in Noord-Frankrijk. Nu is het de beurt aan Franse bedrijven om bij ons letterlijk een kijkje in de keuken te nemen.
Smakelijk netwerken met Franse ondernemers
Op elke stop in het programma staan alternatieve eiwitproducten en creaties waar Nederland trots op mag zijn staan op het menu. Schrijf je in en neem deel aan de verschillende evenementen met voer voor discussies. The Open Kitchen Session op 24 november in Breda gaat gepaard met koken en netwerken met start-ups en food designers. Op 25 november in het Cosun Innovation Center is er een lunch en ronde tafels waarin de kernpunten van de eiwittransitie ter tafel komen. Ook het belang van gezonde voeding komt aan bod tijdens de receptie en het diner bij Papendal TopSport Centre, voorgezeten door TeamNL chef Erik te Veldhuis. Op de laatste dag is er tijd voor het pitchen van jouw onderneming. Presenteer wat je te bieden hebt en waar je behoefte aan hebt op de laatste dag op de Wageningen Campus.
The Protein Transition Map: zet jouw bedrijf internationaal op de kaart
The Protein Transition Map is ontstaan uit een nauwe samenwerking met de Nederlandse provincies, het ministerie van LVVN en TCV en zet de Nederlandse eiwittransitie letterlijk op de wereldkaart. Deze interactieve tool fungeert als portaal voor (internationale) stakeholders die op zoek zijn naar duurzame eiwitoplossingen en toont de kracht van het Nederlandse ecosysteem.
Door jouw bedrijf op de kaart te zetten, vergroot je internationale zichtbaarheid, vind je eenvoudig nieuwe samenwerkingspartners en versterk je je positie binnen de mondiale eiwittransitie.
Leer de Franse eiwitsector kennen
De Franse delegatie bestaat uit ruim 15 bedrijven die op uiteenlopende manieren werken aan de eiwittransitie. Van zuivelbedrijven op zoek naar partners in de eiwittransitie en verwerkers van eiwitrijke grondstoffen tot spelers in biomassa fermentatie, paddenstoelen en insecten. Niet alleen het product kan als haakje dienen voor het uitwisselen van kennis en het aangaan van samenwerkingen. Ook de Franse aanpak en visie op de alternatieve eiwitmarkt kan een bron van inspiratie zijn. Frankrijk is een vooraanstaand voedselproductieland rijk aan eiwitgrondstoffen. De consument is dan wel gehecht aan traditionele Franse cuisine, maar heeft ook een verfijnd palet en herkent kwaliteit.
Grijp de kans om tactieken voor het betreden van de Franse markt uit te vragen tijdens de borrel. Wissel kennis uit tijdens een diner over food innovaties, hybride, regelgeving en wederzijdse behoeften. Wie weet is er een Franse wederhelft die kan helpen bij uitdagingen in opschaling of commercialisering.
Beperkt plekken beschikbaar
Het aantal aanmeldingen stroomt binnen, dus schrijf snel in voor de laatste plekken. We willen samenwerkingen binnen de hele keten bevorderen en een mix van bedrijven laten deelnemen aan dit programma. Naast producenten van consumentenproducten willen we daarom grondstofleveranciers, maar ook bijvoorbeeld machinebouwers en ontwikkelaars van technologie laten deelnemen. Op 14 november volgt de definitieve bevestiging of en bij welk onderdeel jouw onderneming vanwege de beperkte beschikbaarheid kan deelnemen.