Skip to content

De hybride golf: zegen of zwaktebod?

Opvallend is dat niet alleen de plantaardige sector, maar ook de kweekvleeswereld opschuift richting hybride.

Burgers van Mosa Meat bestaan voor een klein gedeelte uit gecultiveerd rundervet en verder uit plantaardige ingrediƫnten. Foto: Mosa Meat premium

Burgers van Mosa Meat bestaan voor een klein gedeelte uit gecultiveerd rundervet en verder uit plantaardige ingrediƫnten. Foto: Mosa Meat

Ć¢Ā€ĀœHeb je de laatste tijd nog iets meegemaakt dat je inspireerde voor een nieuwe column?Ć¢Ā€Ā, vroeg redacteur Alieke Hilhorst me twee weken geleden bij het event dat we met Innovatiehuis Noord-Veluwe organiseerden bij Bieze Food Solutions in Nijkerk. Jaap Korteweg stond op het programma, maar het waren vooral de gesprekken nÔ het podium die me aan het denken zetten. En Aliekes vraag bleef hangen.

Tijdens het proeven van een hybride burger — die ik eerlijk gezegd niet van de vleesvariant kon onderscheiden — vertelde Bieze waarom het naast zuivel nu ook in hybride vleesproducten stapt. Verrassender vond ik Jaaps reactie. Als pionier van plantaardige vleesvervangers zag hij de opmars van hybride niet als bedreiging, maar als tijdelijke ondersteuning van een sector die even pas op de plaats moet maken.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs Ć©n experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €19,20/maand

Snel delen

Sina Salim
Sina Salim

Oprichter Protein Shift Consultancy