Skip to content

Nieuwe richtlijn Gezondheidsraad: minder vlees, meer peulvruchten

De Gezondheidsraad raadt aan om 250 gram peulvruchten per week te eten en niet meer dan 200 gram roodvlees.

Nederlanders moeten meer peulvruchten eten. Foto: Gegenereerd met Reve.art AI premium

Nederlanders moeten meer peulvruchten eten. Foto: Gegenereerd met Reve.art AI

De Gezondheidsraad komt met twee belangrijke wijzigingen in de herziende voedingsrichtlijn gezonde voeding: eet 250 gram peulvruchten per week en eet niet meer dan 200 gram roodvlees. Hoe staat het er nu voor met de consumptie van deze twee groepen?

De voedingsrichtlijn van de raad die de overheid adviseert, focust zich op eiwitbronnen en heeft als doel preventie van chronische ziektes. In 2015 publiceerde de Gezondheidsraad deze richtlijn voor het laatst. In de herziende versie worden vooral adviezen aangescherpt. Er zijn geen grote inhoudelijke wijzigingen, want de consumptie van peulvruchten stond er al in en datzelfde geldt voor de vleesconsumptie.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €19,20/maand

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur