Op 13 maart 2025 vond het 4e Eiwit Congres plaats, georganiseerd door Eiwit Trends. Foto: Jan Willem Schouten
In dit artikel
Gedurende het jaar organiseren verschillende organisaties en bedrijven evenementen over de eiwittransitie. Eiwit Trends zet een aantal mogelijk interessante events op een rij.
Symposium āHet kan wĆ©l!ā ā Alternatieve eiwitten
Wanneer: 6 november 2025
Waar: Bieze Food Group, Nijkerk
De vraag naar duurzame en plantaardige eiwitten groeit razendsnel. De volgende editie van de inspirerende reeksĀ āHet kan wĆ©l!ā, georganiseerd door Innovatiehuis Noord-Veluwe en RCT Gelderland, staat daarom in het teken van de eiwittransitie. Zij laten zien hoe ondernemers hier volop kansen benutten. Naast directeur van Bieze Food Solutions Remko Veltien spreken Wietske Eilander, Business Development Manager bij Rabobank, over Plant Protein Forward en Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager en nu CEO van Those Vegan Cowboys, die kaas wil maken zonder koe. Meer lezen over het programma en aanmelden kan via dit formulier.
The Future of Protein Production Amsterdam
Wanneer: 29-30 oktober 2025
Waar: RAI Amsterdam
Met meer dan 1.000 deelnemers en meer dan 60 exposerende bedrijven is deze fysieke beurs en conferentie hƩt evenement van Europa voor het stimuleren van innovatie en het opschalen van alternatieve eiwitten. De editie van 2025 belooft een dynamisch programma met meer dan 100 deskundige sprekers die de nieuwste inzichten delen. Interactieve paneldiscussies die de uitdagingen en kansen van de sector bespreken. Een verbeterde Startup Innovation Zone, die de commercialisering versnelt. Na in 2024 meer dan 500 deelnemers uit 47 landen te hebben aangetrokken, heeft deze conferentie haar reputatie als wereldwijd knooppunt voor alternatieve eiwitten versterkt. Ga voor meer informatie naar de website van The Future of Protein Production.
Plant Based World Expo Europe
Wanneer: 26-27 november 2025
Waar: Londen
Wil je je bedrijf naar een hoger niveau tillen? Plant Based World Expo maakt het mogelijk en brengt meer dan 4.000 stakeholders samen om nieuwe kansen in plantaardig voedsel te creƫren. Plant Based World Expo vindt in 2025 gelijktijdig plaats met de European Pizza Show en is daarmee de grootste eet- en drinkbeurs van Londen dit najaar, met naar verwachting 14.000 bezoekers in totaal. Daarnaast worden de Plant-Based Excellence Awards 2025 uitgereikt.
Plant FWD in the Valley
Wanneer: 2 december 2025
Waar: Proeftuin Ede
De tweede editie van Plant FWD Tasty Growth, in samenwerking met Gemeente Ede gaat over innovatie, ondernemerschap en het vinden van nieuwe perspectieven voor de eiwittransitie.
Eiwitfestival
Wanneer: 9 december 2025
Waar: Vestar Antwerpen
Een lekkere eiwitmix is de toekomst. Want ons eten is een Ʃn-Ʃn-verhaal. Mee Eens? Die stelling wordt gedeeld op de homepage van het Eiwitfestival 3.0: Welkom aan alle professionals met een hart voor voeding! Keynote sprekers op deze dag zijn onder meer Serge De Gheldere, Joseph Poore en Jaap Korteweg. Laat je smaakpapillen werken met plant-aardige proevertjes op de minimarkt en verbreed je kennis met diverse breakouts.
Eiwit Congres 2026
Wanneer: 5 maart 2026
Waar: Wageningen
Plantaardige eiwitproducten zijn een blijvertje in de supermarkt, maar de grote doorbraak bij het publiek blijft nog uit. Wie al een nieuw product probeert, kiest er vervolgens niet voor om dat later nog een keer de doen. Waar ligt dat aan? Tijdens het Eiwit Congres 2026 duiken we dieper in dit onderwerp en kijken we naar mogelijkheden om de barriĆØres weg te nemen of te omzeilen. Wanneer denkt de consument: dit smaakt naar meer? Algenproducent Phycom, Vlees- en voedingsbedrijf Van Loon Group, The Vegetarian Butcher Collective (Vivera en de Vegetarische Slager) en supermarktketen Jumbo geven onder meer hun visie op nieuwe smaken, hybride smaken en hoe het de consument te laten smaken. Marktonderzoeksbureau Circana deelt cijfers over de verkopen ervan.
Lees meer over de vorige editie van het Eiwit Congres: Plantaardig in het belang van de consument
Eiwit Congres 2026: Smaakt naar meer! Van eerste hap naar blijvende verandering in de eiwittransitie. Ontdek wat herhaalaankopen in de weg staat Ć©n hoe smaak kan overtuigen. Bekijk welke sprekers op het programma staan en profiteer van ā¬50,- vroegboekkorting op je ticket voor het congres op 5 maart 2026 in Wageningen