Frank Eggink, oprichter van Be Frank Foods. Foto: Kennispoort Regio Zwolle
Hoe maak je een bitterbal met een hartige vulling of een burger met goede bite, op basis van insecteneiwit? Voor Be Frank Foods is productontwikkeling de sleutel. Dankzij combinaties van ingrediĆĀ«nten en focus op functionaliteit bouwt het bedrijf aan zijn assortiment duurzame, gezonde en smakelijke producten. Met de afronding van het FSSC 22000-certificeringstraject voor voedselveiligheid breekt een nieuwe fase van groei aan.
De oorsprong van Be Frank Foods ligt in een start-up, vertelt oprichter Frank Eggink: Ć¢ĀĀIk werd als consultant gevraagd om een bedrijf te ondersteunen in de productontwikkeling en de positionering van hun producten op basis van insecteneiwit. Het bleek lastig om goede producten in de markt te zetten. De lat ligt hoog. De smaak is het allerbelangrijkste. Daarnaast moeten de producten er ook nog eens ontzettend goed uitzien. Dat is ontzettend lastig.Ć¢ĀĀ
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collegaās, ervaren redacteurs Ć©n experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst