Skip to content

Be Frank Foods introduceert insectenproducten als eiwit van de toekomst

Be Frank Foods produceert snacks op basis van insecteneiwit. Met FSSC 22000-certificering op komst verwacht het bedrijf de afzet verder te vergroten.

Be Frank Foods insecten premium

Frank Eggink, oprichter van Be Frank Foods. Foto: Kennispoort Regio Zwolle

Hoe maak je een bitterbal met een hartige vulling of een burger met goede bite, op basis van insecteneiwit? Voor Be Frank Foods is productontwikkeling de sleutel. Dankzij combinaties van ingrediënten en focus op functionaliteit bouwt het bedrijf aan zijn assortiment duurzame, gezonde en smakelijke producten. Met de afronding van het FSSC 22000-certificeringstraject voor voedselveiligheid breekt een nieuwe fase van groei aan.

De oorsprong van Be Frank Foods ligt in een start-up, vertelt oprichter Frank Eggink: Ć¢Ā€ĀœIk werd als consultant gevraagd om een bedrijf te ondersteunen in de productontwikkeling en de positionering van hun producten op basis van insecteneiwit. Het bleek lastig om goede producten in de markt te zetten. De lat ligt hoog. De smaak is het allerbelangrijkste. Daarnaast moeten de producten er ook nog eens ontzettend goed uitzien. Dat is ontzettend lastig.Ć¢Ā€Ā

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs Ć©n experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur