AB Inbev’s CEO Michel Doukeris (rechts) tijdens een rondleiding met de Belgische premier Alexander De Croo (links) in het innovatie- en technologiecentrum in Leuven. Foto: ANP
Bierbrouwer AB InBev gebruikt zijn kennis van bierbrouwen en gisten voor het ontwikkelen van een nieuwe technologie om eiwitten te maken.
We bestuderen de mogelijkheden om onze expertise in grootschalige gisting en verwerking toe te passen op niet-bierenAB InBev stelt dat er nieuwe spelers in de biotechsector nodig zijn om te voldoen aan de toenemende wereldwijde behoefte aan duurzame plantaardige eiwitten en die op te kunnen schalen. âDaarom hebben we BioBrew gelanceerd. We bestuderen de mogelijkheden om onze expertise in grootschalige gisting en verwerking toe te passen op niet-bieren. Door samen te werken met specialisten op het vlak van precisiegisting en onze collectieve middelen voor gisting te benutten, trachten we producten met een hoge toegevoegde waarde en marge te ontwikkelenâ, aldus David De Schutter, hoofd van het wereldwijde innovatie- en technologiecentrum van AB InBev in Leuven waar de technologie werd ontwikkeld.
We kunnen een belangrijke partner zijn in de ambitie van België om naast een bierland ook een biotechland te wordenâFermentatie vormt de kern van het brouwproces en wij blijven investeren in innovatie om onze commerciële strategie te bevorderen. We kunnen een belangrijke partner zijn in de ambitie van België om naast een bierland ook een biotechland te wordenâ, aldus AB Inbevâs CEO Michel Doukeris tijdens een bezoek aan het innovatiecentrum. Het bedrijf investeert jaarlijks enkele tientallen miljoenen euroâs in het centrum. Er is niet alleen aandacht voor eiwitten. Zo werd ook een nieuwe gist voor niet-alcoholische bieren ontwikkeld en verpakkingen uit gerst.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp