Skip to content

E-nummers onmisbaar in eiwittransitie: duidelijke codering en transparantie zijn essentieel

E-nummers zijn cruciaal in de eiwittransitie, stelt voedingstechnoloog Folkert Fennema. “Meer transparantie, niet minder E-nummers.”

e-nummers eiwittransitie premium

E-nummers zijn onmisbaar in de eiwittransitie, stelt Folkert Fennema. Foto: Canva

De eiwittransitie vraagt om nieuwe ingrediënten, nieuwe technieken én nieuwe manieren van communiceren. E-nummers spelen daarin een cruciale, maar vaak onderbelichte rol. Voedingstechnoloog Folkert Fennema legt uit waarom duidelijke codering en transparantie rond hulpstoffen belangrijker zijn dan ooit. “Eigenlijk zouden we méér E-nummers moeten gebruiken, niet minder.”

Folkert Fennema begon zijn loopbaan als ambachtelijk bakker en werkte later in de horeca. Hij behaalde zijn tweedegraads lesbevoegdheid, specialiseerde zich in voeding en gezondheid en werd voedingstechnoloog met een MBA. Inmiddels is hij met zijn bedrijf Fennema Food Development actief in de voedingsindustrie. Hij helpt producenten met productontwikkeling, het verwerken van reststromen, procesbeheersing en de begeleiding van jonge professionals.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur