Skip to content

Eerste namen Eiwit Congres 2026 bekend

Wie komen er spreken op de vijfde editie van het Eiwit Congres?

Dolly van den Akker (McDonald's) was een van de sprekers op het Eiwit Congres in 2025. Het thema van het Eiwit Congres 2026 is: Smaakt naar meer! Foto: Jan Willem Schouten

Dolly van den Akker (McDonald's) was een van de sprekers op het Eiwit Congres in 2025. Het thema van het Eiwit Congres 2026 is: Smaakt naar meer! Foto: Jan Willem Schouten

Smaakt hybride naar meer? Van Loon Groep en Farm Dairy komen hierover spreken tijdens de vijfde editie van het Eiwit Congres in Wageningen. Voor deze jubileum-editie zijn dus al een aantal mooie namen toegevoegd aan het programma.

Tijdens het Eiwit Congres op 5 maart 2026 duiken we dieper in het thema: “Smaakt naar meer!”. Wanneer gaat de consument denken: hey, dit smaakt naar meer! De volgende sprekers geven meer inzicht hoe zij dit willen bereiken:

  • Van Loon Groep
  • Farm Dairy
  • Phycom
  • Jumbo

Het jaar van hybride

Het kan niemand ontgaan zijn: 2024 was hét jaar van hybride. Dat maakt 2025 tot het jaar van het doorpakken in dit segment. Op het Eiwit Congres vertellen Van Loon Group en Farm Dairy over de ontwikkelingen die gaande zijn in deze ‘nieuwe’ categorie. Is dit de smaak die de consument wel weet te overtuigen om meer plantaardig te eten?

Toekomstige smaken

Of hebben we juist nieuwe eiwitbronnen nodig. Het mag, het kan, maar de echte doorbraak laat nog op zich wachten: microalgen. Algenproducent Phycom vertelt over de uitdagingen van dit een nieuw ingrediënt met zich meebrengt, maar ook over de potentie van nieuwe smaken.

Jumbo maakt keuzes

Al jaren wordt er geprobeerd om consumenten meer plantaardige eiwitten te laten eten. Supermarkten krijgen hierin een grote rol bedeeld. Niet meer dan logisch dat supermarkt Jumbo op het Eiwit Congres vertelt wat zij doen om plantaardig te stimuleren. De supermarkt is bereid om harde keuzes te maken, zoals het stoppen met aanbiedingen op vers vlees, en gaat samenwerkingen aan om peulvruchten van Nederlandse bodem in het schap te krijgen. Is dat genoeg om meer plantaardig in het winkelmandje te krijgen? Jumbo geeft inzicht. Hou onze LinkedIn- of Congres-pagina in de gaten voor meer toevoegingen aan het programma.

Eiwit Congres 2026: Smaakt naar meer! Van eerste hap naar blijvende verandering in de eiwittransitie. Ontdek wat herhaalaankopen in de weg staat én hoe smaak kan overtuigen. Meld je alvast aan voor het congres op 5 maart 2026 in Wageningen

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur