Monkeys by the Sea maakt 'seafood inspired' producten, zoals de waverider-burger. Foto: Monkeys by the Sea
Met plantaardige ingrediënten als micro-algen, erwteneiwit, rijsteiwit, bietenvezel, zeewier en gezuiverd zeewater ontwikkelt Monkeys by the Sea een geheel eigen lijn diepvriesproducten. âWe combineren kennis uit de plantaardige, vis- en groente-industrie om zo dicht mogelijk te komen bij het product dat we voor ogen hebbenâ, zegt oprichter Thijs Wullems.
Een gezondere oceaan achterlaten voor de volgende generatie. En de druk op de oceanen verlichten met smakelijke alternatieven voor vis. Deze missie vormt de drijvende kracht achter Monkeys by the Sea. Deze start-up uit Bergen op Zoom, gevestigd in het Delta Agrifood Businesscomplex, ontwikkelt plantaardige alternatieven voor diverse visproducten.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp