Skip to content

Vion ME-AT groeit ondanks moeizame markt in Nederland

Vijf jaar na de opening van de fabriek in Leeuwarden profileert ME-AT zich als een internationale speler op de plantaardige voedingsmarkt.

Vion ME-AT premium

Productie plantaardige burgers bij ME-AT The Alternative. Foto: ME-AT The Alternative

Het was een spraakmakende stap in 2019 van Vion. Het vleesbedrijf stapte in plantaardig en bouwde een voormalige rundveeslachterij om tot een moderne voedingsfabriek, waar sinds 2020 plantaardige burgers van de band rollen. ME-AT the Alternative was geboren. Nu, vijf jaar na de opening van de fabriek, profileert ME-AT zich als een internationale speler op de plantaardige voedingsmarkt. “Vion wil het totaalpakket aan eiwitten leveren: dierlijk, hybride en ook zeker plantaardig.”

Dagelijks rollen er duizenden plantaardige worstjes, hamburgers en schnitzels over de productielijn in Leeuwarden. Slechts enkele tekenen wijzen op het verleden als slachterij: hoge plafonds en hier en daar een vermelding over hoe een ruimte er vroeger uitzag. Het is tekenend: vlees zit in het DNA van het bedrijf, maar op de locatie in Leeuwarden zie je daar weinig van.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur