Skip to content

Vivera vernieuwt voor gezondheid

Robin Laarman, Product Development Manager bij Vivera, vertelt over de stappen die het bedrijf maakt om gezondere eiwitrijke maaltijdcomponenten te maken.

Vivera introduceert en innoveert producten om te voldoen aan de Schijf van Vijf. Foto: Milou van der Will Photography, bewerking: Eiwit Trends premium

Vivera introduceert en innoveert producten om te voldoen aan de Schijf van Vijf. Foto: Milou van der Will Photography, bewerking: Eiwit Trends

Vleesvervangers worden gezonder, maar er kleeft nog een negatief imago aan de ‘zoutbommen’. Hoe gezond kan een product zijn als het moet lijken op een product dat zelf ook niet per se gezond is? Daarom kijkt producent Vivera verder dan (beter zijn dan) vlees.

26% van vleesvervanger past binnen de Schijf van Vijf, maakte Proveg bekend. Hoewel dat een verdriedubbeling is, gaat het slechts om een kwart van alle producten die als gezond bestempeld kunnen worden. Vivera renoveert het portfolio om producten in de Schijf van Vijf te laten vallen. Door bijvoorbeeld het zoutgehalte in de Oosterse burger te verlagen, past dit product nu binnen de richtlijn van het Voedingscentrum. Robin Laarman, Product Development Manager bij Vivera, vertelt over de stappen die het bedrijf maakt om gezondere eiwitrijke maaltijdcomponenten te maken.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €19,20/maand

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur