Skip to content

Wouter de Heij: plantaardige eiwitten moeten lekker, betaalbaar en Nederlands zijn

Plantaardige vervangers moeten vooral lekker en betaalbaar zijn en in Nederland worden gemaakt, vindt Wouter de Heij.

Procestechnoloog Wouter de Heij is als medeoprichter van Ojah en als adviseur bij de bouw van alternatieve eiwitproductielocaties al jaren actief in de eiwittransitie. Foto: Henk Riswick premium

Procestechnoloog Wouter de Heij is als medeoprichter van Ojah en als adviseur bij de bouw van alternatieve eiwitproductielocaties al jaren actief in de eiwittransitie. Foto: Henk Riswick

Plantaardige vervangers moeten vooral lekker en betaalbaar zijn en in Nederland worden gemaakt. Wouter de Heij, medeoprichter van Ojah en adviseur in procesontwikkeling, wil de maakindustrie in Nederland behouden.

Als innovator in de eiwittransitie sinds begin 2000 heeft Wouter de Heij al veel ontwikkelingen zien komen en gaan. Als medeoprichter van Ojah, producent van plantaardige vezels met High Moisture Extrusion (HME), is hij al jaren actief in de eiwittransitie. Met zijn ervaring en expertise heeft hij geadviseerd in de investering van het Nationale Groeifonds in cellulaire landbouw. Daarmee wordt nu een pilotfaciliteit voor precisiefermentatie gerealiseerd naast het NIZO in Ede en een gedeelde faciliteit voor de ontwikkeling van gecultiveerd-vleesproductie in Maastricht. Eiwit Trends spreekt de Heij over het lauwe investeringsklimaat, hybride producten en de opkomst van huismerken in het vleesvervangerschap.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €19,20/maand

Snel delen