Skip to content

ISO-standaard maakt duidelijk wanneer product plantaardig is

ISO publiceert een internationale etiketteringstandaard voor plantaardig voedsel. ProVeg nam deel aan de ontwikkeling ervan.

Martine van Haperen van ProVeg vertelt over hoe een ISO-standaard de term 'plantaardig' een krachtige marketingclaim maakt. Foto: Canva premium

Martine van Haperen van ProVeg vertelt over hoe een ISO-standaard de term 'plantaardig' een krachtige marketingclaim maakt. Foto: Canva

De International Standardisation Organisation (ISO) publiceert na jarenlang overleg een internationale etiketteringstandaard voor plantaardig voedsel. ProVeg nam deel aan de ontwikkeling ervan.

Nu de vraag naar plantaardig eten toeneemt, is duidelijkheid nodig over wat de term plantaardig op een voedselproduct betekent. De meeste producenten gebruiken de term ‘plantaardig’ of ‘plant-based’ alleen op producten zonder dierlijke ingrediënten. Internationaal zijn er echter ook merken die ‘plantaardig’ gebruiken voor producten die grotendeels plantaardig zijn, maar ook dierlijke ingrediënten bevatten.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €19,20/maand

Snel delen