André Hoogendijk, directeur van BO Akkerbouw. Foto: Wim van Vossen Fotografie
BO Akkerbouw ziet kansen in de eiwittransitie. Vooral op het gebied van graan- en peulvruchtenteelt. Er zijn echter ook uitdagingen, benadrukt André Hoogendijk, directeur van BO Akkerbouw. âZoals een stabiele opbrengst en het creëren van meerwaarde om een betere prijs te realiseren in de keten.â Ook het verwerken van eiwitrijke gewassen tot isolaten is kansrijk. Zowel de vraag als het volume zijn echter nog te laag om te investeren in een verwerkingsfabriek.
BO Akkerbouw heeft vorig jaar een nieuwe visie opgesteld: âRuimte voor de Nieuwe Akkerâ. Hierbij is vanuit de sector gekeken welke perspectieven er zijn richting de toekomst. âDe corebusiness blijft natuurlijk het maken van duurzaam voedsel in de breedste zin van het woordâ, legt directeur André Hoogendijk uit. âDaarnaast zijn er extra aandachtspunten. Eén daarvan is de eiwittransitie. Wij zien allerlei mogelijkheden om producten te veredelen, te telen, te verhandelen en te verwerken waarmee we consumenten blij kunnen maken.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst