Oatly en andere plantaardige dranken in het supermarktschap. Foto: Roel Dijkstra
Plantaardige dranken krijgen vaak kritiek, maar volgens diëtist Lobke Faasen is dat onterecht. âHet idee dat haverdrank ongezonder zou zijn dan koemelk houdt geen stand als je kijkt naar de voedingswaarde én het productieprocesâ, stelt ze. In samenwerking met producent Oatly wil ze de feiten over plantaardige dranken en hun voedingswaarde weer centraal stellen.
Plantaardig eten is voor Lobke Faasen de rode draad in haar werk als diëtist, auteur en spreker. âAl sinds mijn veertiende ben ik vegetariër en op mijn 21e ben ik volledig plantaardig gaan etenâ, vertelt ze. âToen ik voeding en diëtetiek studeerde begon ik mezelf steeds meer af te vragen waarom in de diëtetiek nog zo weinig aandacht is voor de impact van voeding op onze planeet. Naar mijn mening kunnen we menselijke gezondheid namelijk niet los zien van planetaire gezondheid. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij