Gele erwt, veldbonen en linzen en eiwitpoeders. Foto: Reve.art
De vraag naar plantaardige ingrediënten neemt toe en daarmee ook het portfolio aan ingrediënten. Waar traditioneel tarwegluten en soja-eiwit het speelveld waren, breidt dat zich langzaam verder uit. Wat zijn de trends op de ingrediëntenmarkt? Ingrediëntenleveranciers Aminola en Magellan Food Ingredients geven een inkijkje.
Er is veel gaande op het handelstoneel: Trumps handelsoorlog, vogelgriep, ga zo maar door. Geen reden voor paniek bij Aminola, distributeur van hoogwaardige plantaardige ingrediënten. Loek Vesters, business development manager bij Aminola: âWe zien dat voedingsproducenten kijken naar alternatieven voor volatiele ingrediënten. Voorbeelden als kippenei of wei-eiwit vervangen voor een stabieler ingrediënt zijn dagelijkse aanvragen. Het plantaardig maken van een product is dan niet het primaire motief, maar beschikbaarheid en prijs.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst