Skip to content

Peulvruchten als basis voor innovatieve plantaardige ei-alternatieven

De vraag naar plantaardige ei-alternatieven groeit door onder meer hoge eierprijzen en verduurzaming. Deze producenten maken ze van peulvruchten.

No Egg White Schouten Europe premium

De stevige structuur en de witte kleur van de plantaardige eivervanger No Egg White van Schouten Europe doen sterk denken aan gekookt ei. Foto: Schouten Europe

De ontwikkeling van plantaardige ei-alternatieven versnelt dankzij de inzet van peulvruchten zoals soja en lupine. Deze eiwitrijke gewassen bieden duurzame oplossingen die voldoen aan functionele eisen als binding, stolling en structuur. Mark van Noorloos van Schouten Europe en Thomas Starz van PLANT B delen hun ervaringen.

Schouten Europe heeft de eivervanger No Egg White in het assortiment. Over de aanleiding vertelt Mark van Noorloos namens het bedrijf: Ć¢Ā€ĀœDe ontwikkeling van No Egg White is voortgekomen uit de toenemende vraag naar duurzamere en ethisch verantwoorde voedselopties. Consumenten maken zich in toenemende mate zorgen over de herkomst en impact van kippeneieren. Denk bijvoorbeeld aan de PFAS-problematiek. Een plantaardig alternatief voor kippenei-eiwit past daarom perfect binnen onze visie op toekomstbestendige voeding.Ć¢Ā€Ā

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs Ć©n experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur