Skip to content

Bean Me Up: Van rassenonderzoek naar rendabele veldboonketens

Hogeschool Inholland werkt met Bean Me Up 2.0 aan de volledige verwaarding van de veldboon met rendabele ketens en marktgerichte toepassingen.

Nederlandse veldbonen. Veldbonen lijken een kansrijker gewas dan sojabonen in Nederland. Foto: Mark Pasveer premium

Nederlandse veldbonen. Foto: Mark Pasveer

Hoe maak je van een lokaal geteelde veldboon een smaakvol, gezond én rendabel consumentenproduct? Hogeschool Inholland werkt met Bean Me Up 2.0 aan de volledige verwaarding van de veldboon met rendabele ketens en marktgerichte toepassingen. “We bewegen van kennis naar impact”, aldus lector Robin van den Berg en intern projectleider Maikel Laureijssen.

Bean Me Up 2.0 is een vijfjarig onderzoeks- en innovatieprogramma van Hogeschool Inholland. "Met Bean Me Up 1.0 hebben we ons onder meer gericht op rassenonderzoek, functionaliteit van het eiwit en de opneembaarheid van veldboonrassen door het menselijk lichaam", vertelt Maikel Laureijssen, projectleider, onderzoeker en docent bij Hogeschool Inholland.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur