Nederlandse veldbonen. Foto: Mark Pasveer
In dit artikel
Hoe maak je van een lokaal geteelde veldboon een smaakvol, gezond én rendabel consumentenproduct? Hogeschool Inholland werkt met Bean Me Up 2.0 aan de volledige verwaarding van de veldboon met rendabele ketens en marktgerichte toepassingen. âWe bewegen van kennis naar impactâ, aldus lector Robin van den Berg en intern projectleider Maikel Laureijssen.
Bean Me Up 2.0 is een vijfjarig onderzoeks- en innovatieprogramma van Hogeschool Inholland. "Met Bean Me Up 1.0 hebben we ons onder meer gericht op rassenonderzoek, functionaliteit van het eiwit en de opneembaarheid van veldboonrassen door het menselijk lichaam", vertelt Maikel Laureijssen, projectleider, onderzoeker en docent bij Hogeschool Inholland.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst