Skip to content

Rival Foods haalt € 10 miljoen op voor opschaling ‘hele spier’-vleesvervanger

Het doel van Rival Foods is prijspariteit met dierlijk vlees te bereiken zonder concessies te doen aan kwaliteit of smaak.

Rival Foods opschalen productielocatie

Het team van Rival Foods, Bart de Bont (Operations manager), Ernst Breel (CTO en medeoprichter) en Birgit Dekkers (CEO en medeoprichter), staat voor de productielocatie in Geldrop (Noord-Brabant). Foto: Bert Jansen

De Nederlandse FoodTech scale-up Rival Foods heeft € 10 miljoen aan Series B-groeikapitaal opgehaald om zijn plantaardige ‘hele spier’-vleesalternatieven op te schalen.

Rival Foods heeft zowel nieuwe als oude investeerders gevonden voor de financiering van hun Series B. De financieringsronde werd geleid door pensioeninvesteerder APG (namens ABP), met deelname van onder meer PYMWYMIC (Put Your Money Where Your Meaning Is Community), ROM Utrecht Region. PeakBridge is een bestaande investeerder.

Fabriek opschalen

Vorig jaar opende Rival Foods zijn eigen productielocatie in het Brabantse Geldrop. Met het groeikapitaal zal de productiecapaciteit van de fabriek worden verdubbeld. Tegelijkertijd investeert het bedrijf in het verbeteren van zijn eigen technologie. Hun doel is prijspariteit met dierlijk vlees te bereiken zonder concessies te doen aan kwaliteit of smaak.

Internationale uitbreiding

Daarnaast wil Rival Foods ook uitbreiden in andere Europese landen en zoekt daarvoor zakelijke partners. “Met deze investering kunnen we Rival Foods opschalen tot een internationale speler die écht de concurrentie aangaat met vlees. We heten niet voor niets Rival”, zegt CEO en oprichter Birgit Dekkers.

Rival Foods, een spin-off van Wageningen University & Research, ontwikkelt vleesvervangers die qua structuur, smaak en voedingswaarde sterk lijken op dierlijke vleesdelen. De basis is plantaardig en zonder kunstmatige toevoegingen. De producten zijn ontwikkeld voor chefs, retail en plantaardige merken.

Snel delen