E-nummers zijn onmisbaar in de eiwittransitie, stelt Folkert Fennema. Foto: Canva
De eiwittransitie vraagt om nieuwe ingrediënten, nieuwe technieken én nieuwe manieren van communiceren. E-nummers spelen daarin een cruciale, maar vaak onderbelichte rol. Voedingstechnoloog Folkert Fennema legt uit waarom duidelijke codering en transparantie rond hulpstoffen belangrijker zijn dan ooit. âEigenlijk zouden we méér E-nummers moeten gebruiken, niet minder.â
Folkert Fennema begon zijn loopbaan als ambachtelijk bakker en werkte later in de horeca. Hij behaalde zijn tweedegraads lesbevoegdheid, specialiseerde zich in voeding en gezondheid en werd voedingstechnoloog met een MBA. Inmiddels is hij met zijn bedrijf Fennema Food Development actief in de voedingsindustrie. Hij helpt producenten met productontwikkeling, het verwerken van reststromen, procesbeheersing en de begeleiding van jonge professionals.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst