Plantaardige barbecueën bestaat uit twee takken: groenten en op vleeslijkende producten. Afbeelding gegenereerd met AI Reve.Art
In dit artikel
Barbecueën is van oudsher hét vleesmoment bij uitstek: hamburgers, speklappen en vooral: hoe groter, hoe beter. Toch begint dat beeld langzaam te kantelen. Voedingsproducenten en supermarkten bieden steeds meer plantaardige opties aan. Denk aan inspiratie met groenten zoals maisribs of aan plantaardige alternatieven voor de klassieke barbecue-componenten.
De barbecue wint aan populariteit. Steeds meer Nederlanders steken hem vaker aan én beschouwen het als een ware hobby. Karin Verhulsdonck, brandmanager voor de industriële klanten van Verstegen Spices & Sauces, ziet ook deze trend. Verstegen, bekend van de kruiden, specerijen, sauzen en marinades, is al decennialang smaakexpert op het gebied van barbecue. âHet vlees dat je koopt bij een retailer is vaak op smaak gebracht met onze producten. Elk jaar presenteren we nieuwe smaakcombinaties en helpen we klanten met het ontwikkelen en delen van barbecue-inspiratie.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp