IJskoffie is minder bitter dan warme koffie. Zou temperatuur een oplossing kunnen zijn voor off-flavours van bonen? Foto: Canva/pilipphoto
In dit artikel
Het is augustus en het is warm. Ik zit bij een strandtent met een iced-espresso naast mijn laptop. Een warme espresso is mij sowieso te bitter. En dat blijkt ook uit onderzoek – een lagere temperatuur kan bitterperceptie van cafeïne verminderen. Dan komt er ineens een vraag bij me op: is temperatuur een oplossing voor een aantal uitdagingen in de ontwikkeling van plantaardige producten?
Bij Hogeschool Inholland voer ik sensorisch onderzoek en consumentenonderzoek uit naar duurzame en gezonde voedselkeuzes. De onderzoeken gaan bijvoorbeeld over specifieke voedingsproducten die bijdragen aan de transitie van een dierlijk naar een plantaardiger voedingspatroon.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp