Vivera introduceert en innoveert producten om te voldoen aan de Schijf van Vijf. Foto: Milou van der Will Photography, bewerking: Eiwit Trends
Vleesvervangers worden gezonder, maar er kleeft nog een negatief imago aan de ‘zoutbommen’. Hoe gezond kan een product zijn als het moet lijken op een product dat zelf ook niet per se gezond is? Daarom kijkt producent Vivera verder dan (beter zijn dan) vlees.
26% van vleesvervanger past binnen de Schijf van Vijf, maakte Proveg bekend. Hoewel dat een verdriedubbeling is, gaat het slechts om een kwart van alle producten die als gezond bestempeld kunnen worden. Vivera renoveert het portfolio om producten in de Schijf van Vijf te laten vallen. Door bijvoorbeeld het zoutgehalte in de Oosterse burger te verlagen, past dit product nu binnen de richtlijn van het Voedingscentrum. Robin Laarman, Product Development Manager bij Vivera, vertelt over de stappen die het bedrijf maakt om gezondere eiwitrijke maaltijdcomponenten te maken.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst