Een belangrijk toepassingsgebied voor aardappeleiwit ligt in de bakkerijsector. Foto: Royal Avebe
In dit artikel
Aardappeleiwit biedt dezelfde functionele eigenschappen als dierlijk eiwit, zoals schuimen, emulgeren en geleren. Het 100% plantaardige eiwit hoeft niet als allergeen te worden gelabeld. Dat maakt het een aantrekkelijk alternatief voor plantaardige eivervangers voor producenten. Joyce de Vries-Pieterman van Royal Avebe vertelt over de kansen, toepassingen en verwachtingen.
Royal Avebe is gespecialiseerd in het winnen van zetmeel en eiwit uit zetmeelaardappelen en ontwikkelt hieruit ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. âWe halen al sinds 1919 zetmeel uit aardappelenâ, vertelt Joyce de Vries-Pieterman. Sinds 2006 wint Avebe ook aardappeleiwit voor gebruik in humane voeding. âZetmeelaardappelen zijn van nature rijk aan zetmeel en bevatten waardevolle nutriënten zoals ijzer, vitamines, vezels en essentiële mineralen. Ook het eiwit uit de aardappel bevat veel essentiële aminozuren en is daarom interessant als plantaardige ei-vervanger.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst