Door graan als eiwitbron te herwaarderen, ontstaan nieuwe marktkansen. Foto: Mark Pasveer
In dit artikel
Brood wordt vaak over het hoofd gezien als een belangrijke bron van plantaardige eiwitten, zo blijkt uit data van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Door graan als eiwitbron te herwaarderen, ontstaan nieuwe marktkansen. Een juiste boodschap is daarbij essentieel.
In het kader van de eiwittransitie is een grote zoektocht gestart naar nieuwe, alternatieve eiwitbronnen, weet Linda van Zonsbeek, voedingskundige van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). âEr zijn zelfs met eiwit verrijkte kant-en-klare pannenkoeken op de markt. Maar het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Vaak wordt vergeten dat brood en graanproducten een belangrijke leverancier van plantaardig eiwit zijn. Bijna een kwart (23%) van onze eiwitinname komt uit graanproducten. Met twee sneetjes volkorenbrood krijgen we al 7,8 gram eiwit binnen. Dat is meer dan een ei, avocado of glas sojadrink.â
Eiwitgehalte verschilt per soort graan
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst