Skip to content

Kaas zonder koe, honing zonder bij: Fooditive gebruikt fermentatie voor ingrediënten

Via precisiefermentatie ontwikkelt Fooditive functionele ingrediënten, die de rol van dierlijke componenten overnemen in zuivel en andere toepassingen.

Fooditive premium

Moayad Abushokhedim, CEO van Fooditive. Foto's: Fooditive

Wat hebben bijen en koeien nog te maken met honing en caseïne? Als het aan het Nederlandse Fooditive ligt: niets. Via precisiefermentatie ontwikkelt het bedrijf functionele ingrediënten, die de rol van dierlijke componenten overnemen in zuivel en andere toepassingen – met behoud van textuur, smaak en voedingswaarde.

Sinds de oprichting in 2018 werkt Fooditive aan de ontwikkeling van duurzame voedselingrediënten via biotechnologische routes. In de beginjaren lag de nadruk vooral op natuurlijke zoetstoffen uit reststromen, zoals ketofructose uit appel- en perenpulp. Inmiddels richt het bedrijf zich steeds nadrukkelijker op de toepassing van precisiefermentatie en enzymatische biotransformatie om functionele ingrediënten op industriële schaal te ontwikkelen. Het portfolio omvat onder meer een bijenvrije honing en diervrije caseïne – met als doel om zowel dierenwelzijn als voedselzekerheid te verbeteren.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur