Skip to content

McDonald’s: van rundvlees naar kip naar meatless

Dolly van den Akker, Brand Impact Director bij McDonald’s, was een van de sprekers op het Eiwit Congres 2025. Bekijk de video.

Het Eiwit Congres 2025 stond in het teken van keuzes maken.

Dolly van den Akker, Brand Impact Director bij McDonald’s vertelt over de keuzes die McDonald’s maakt om de consument tactisch te verleiden een duurzamere keuze te maken. Dolly legt uit dat het bedrijf zo goed mogelijk probeert in te spelen op wat de klant wil. McDonald’s is een voorloper in de eiwittransitie, maar in kleine stapjes: van rundvlees via kip naar meatless. Daarnaast blikt Dolly nog even terug op de ‘McKroket-rel’ en welke lessen ze daaruit geleerd heeft.

Eiwit Congres 2026: Smaakt naar meer! Van eerste hap naar blijvende verandering in de eiwittransitie. Ontdek wat herhaalaankopen in de weg staat én hoe smaak kan overtuigen. Meld je alvast aan voor het congres op 5 maart 2026 in Wageningen

Snel delen

Paulus Maessen
Paulus Maessen

Audiovisueel redacteur